Skip to main content

Algemeen

Jeugdkoor de Oosterhoutse Nachtegalen bestaat uit jongens en meisjes, in leeftijd variërend van ongeveer 7 tot ongeveer 20 jaar, die zingend de hele wereld over trekken. De leden van het koor komen niet alleen uit Oosterhout, maar uit de hele regio. Voordat ze toetreden tot de concertgroep van het koor, worden ze in de opleidingsgroep door bevoegde docenten klaargestoomd voor het nachtegalenleven.

Meer info

Opleiding

Bij de Oosterhoutse Nachtegalen worden jonge zangers en zangeressen in de eigen koorschool klaargestoomd voor de ‘concertgroep’. Het accent ligt tijdens die opleiding op stem- en gehoorvorming. Ze beginnen daarbij als ‘mus’, worden daarna ‘mees’ en sluiten hun opleiding af als ‘vink’. Na 1 à 2 jaar mogen ze de partijrepetities van de Nachtegalen gaan bijwonen.

Meer info

Repertoire

De Oosterhoutse Nachtegalen hebben een uitgebreid en breed repertoire met zowel geestelijke als wereldlijke muziek; van motetten, koralen en spirituals tot musicalnummers, popsongs en liederen, meegebracht uit bezochte concertlanden. Het is een goed gebruik dat van elke concertreis enkele authentieke werken uit de bezochte streek worden meegebracht om aan het repertoire te worden toegevoegd.

Meer info
nl_NLNL